Zajednička sjednica Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a. Andrej Plenković: Zahvaljujući gospodarskim mjerama naše Vlade spriječen je crni scenarij o velikom valu otkaza - koji su neki iz oporbe toliko priželjkivali. Krećemo u kampanju informiranja javnosti o važnosti cijepljenja. Vjerujem da će građani pokloniti povjerenje struci i znanosti, da će se većina cijepiti. Zdravstveno-zaštitna ograničenja? Mogu ponoviti: neće biti ni policijskog sata ni kompletnog zatvaranja.

 

Zdravstveno-zaštitne mjere koje Stožer civilne zaštite RH poduzima adekvatne su dinamici epidemije. Važno je da daljnjim poštivanjem mjera, odgovornim ponašanjem i solidarnošću spram bližnjih zajedno pridonesemo nastavku trenda smanjenja broja novozaraženih - istaknuo je predsjednik naše stranke i naše Vlade na zajedničkoj sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a.

 

 

Spriječili smo SDP-ov crni scenarij

Prve doze cjepiva - ponovio je Andrej Plenković - u Hrvatskoj će se podijeliti istodobno kad i u cijeloj Europskoj uniji:

- Prve doze cjepiva u Hrvatskoj od 27. do 29. prosinca

- Zahvaljujući odlučnim, izdašnim ekonomskim protumjerama Vlade RH spriječen je crni scenarij o velikom valu otkaza - scenarij koji su neki iz oporbe „proricali“ i priželjkivali.

Dok se cijela Hrvatska bori s virusom , maliciozni Grbin i SDP kao da navijaju za koronu!

 

 

Pripreme za novu izbornu pobjedu

Nakon uspješno provedenih unutarstranačkih izbora, postupno se konstituiraju novi županijski odbori HDZ-a, koji su diljem Hrvatske, sada s punim političkim legitimitetom, započeli s pripremama za pobjedu na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine - također je Plenković naglasio na sjednici:

- S obzirom na odlične rezultate na parlamentarnim izborima, naša je ambicija napraviti dodatni iskorak u velikim gradovima.

 

 

„VJERUJEM DA ĆE GRAĐANI POKLONITI POVJERENJE STRUCI & ZNANOSTI“

Uoči same sjednice, predsjednik HDZ-a i Vlade RH najavio je predstavnicima medija da se kreće u kampanju informiranja javnosti o važnosti cijepljenja. Donosimo njegove ključne poruke:

Covid je opaka bolest

Vjerujem da će građani pokloniti povjerenje struci i znanosti, da će se većina cijepiti. Znamo koliko je Covid-19 opasan, koliko je ljudi, nažalost, umrlo od te opake bolest. U izboru života i smrti, birajmo život. Osobno sam prebolio covid, bolest nije jednostavna.

Apeliram na pridržavanje mjera & izbjegavanje većih druženja - Virus sigurno nije najbolji dar svojim najmilijima za Božić.

Cjepivo je jedno od najvećih dostignuća u medicini uopće - naš život bi izgledao bitno drukčije bez njega. Govorim o mnogim bolestima koje su nekoć harale, ne samo o Covidu.

 

 

Antivakserski pokreti - ozbiljan problem

Živimo, međutim, u doba interneta i raznih antivakserskih pokreta. Dosta ljudi poklanja povjerenje onima kojima se ne bi smjelo. Neugodno sam se, moram priznati, iznenadio kada su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izbile ospice, a ispostavilo se da mnoga djeca nisu cijepljena protiv njih. Tada smo u cijelosti pojmili dimenzije i ozbiljnost problema.

Budući da cijepljenje protiv koronavirusa nije obvezatno, morat će se dosta pojašnjavati, oslanjati se na struku - koja mora dati svoju jasnu riječ. Cijela ova borba u koronakrizi temelji se na načelu povjerenja.

 

 

Ni policijski sat ni kompletno zatvaranje

Zdravstveno-zaštitna ograničenja? Mogu ponoviti: neće biti ni policijskog sata ni kompletnog zatvaranja. Mjere na snazi adekvatne su, proporcionalne širenju epidemije. Drago nam je da je sada situacija bolja.