Došli smo iskazati počast svima onima kojih više nema među nama, osobito prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i hrvatskim braniteljima - poručio je predsjednik Andrej Plenković nakon polaganja vijenaca u povodu blagdana Svih svetih na zagrebačkom groblju Mirogoju.

 

 

 

U prigodi blagdana Svih svetih, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković položili su vijence i zapalili svijeće na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj, i to kod spomenika „Glas hrvatske žrtve - Zid boli“, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na Krematoriju na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

 

- Vjerujemo da će i ovaj blagdan u posebnim okolnostima zbog Covida-19 proći na najprimjereniji način uz pridržavanje svih epidemioloških mjera koje je preporučio Hrvatski zavod za javno zdravstvo - kazao je predsjednik Plenković.

Uz predsjednika Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja (i zamjenik predsjednika HDZ-a) Tomo Medved te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

 

 

Zahvala dr. Tuđmanu i hrvatskim braniteljima

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković kazao je da je izaslanstvo došlo iskazati poštovanje prema svima onima koji su dali svoj život za našu Domovinu te prema svima koji su igrali važnu ulogu u njenom stvaranju i dali doprinos u njenom razvoju.

- Još jednom neizmjerna hvala predsjedniku Tuđmanu i hrvatskim braniteljima na žrtvi koju su podnijeli. Ona nam uvijek mora biti vodič i misao kada radimo za opće dobro hrvatskih ljudi.

HDZ uvijek iskazuje počast svom prvom predsjedniku

Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem, također je položilo vijence i zapalilo svijeće na Mirogoju, prisjećajući se dr. Franje Tuđmana - utemeljitelja naše stranke i suvremene hrvatske države - te svih koji su utkali svoje živote za slobodu Lijepe Naše.

- Danas se prisjećamo dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja stožerne stranke našeg naroda koja je udarila temelje hrvatske države. Hrvatska demokratska zajednica svom prvom predsjedniku uvijek iskazuje prigodnu počast - kazao je Katičić.

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31