Najboljim strijelcima Hrvatske u 2019. proglašeni su vrhunski sportaši, ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske Snježana Pejčić i Petar Gorša

 

 

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u srijedu, 25. studenoga 2020. godine na svečanosti proglašenja najboljih strijelaca Hrvatske za 2019. godinu, koja je održana u organizaciji Hrvatskog streljačkog saveza.

Tom prigodom uručena su priznanja najboljim strijelcima Hrvatske za 2019. godinu, među kojima su i vrhunski sportaši ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske Snježana Pejčić i Petar Gorša.

 

 

Čestitajući okupljenim sportašima na ostvarenim rezultatima u ovoj godini, ministar obrane Mario Banožić posebne čestitke uputio je proglašenim najboljim strijelcima u 2019. godini kao i nagrađenim trenerima zahvalivši im što svojim postignućima i talentom na najbolji mogući način predstavljaju Hrvatsku u svijetu.

Osvrnuvši se na streljački sport u Hrvatskoj, koji ima dugu i uspješnu tradiciju ministar je izrazio uvjerenje da će streljaštvo dobiti pozornost i priznanje koju istinski i zaslužuje te da će se u budućnosti još više ulagati i raditi na promociji tog sporta. U tom kontekstu, ministar je rekao da je u Ministarstvu obrane prepoznat značaj i važnost streljaštva kao sporta spomenuvši model zapošljavanja vrhunskih sportaša u Hrvatskoj vojsci. Riječ je o modelu službe vrhunskih sportaša u pričuvnom sastavu Oružanih snaga RH koji se provodi sukladno Sporazumu između Ministarstva obrane RH i Hrvatskog olimpijskog odbora, a temeljem kojeg se trenutno u pričuvnom sastavu u Hrvatskoj vojsci nalazi 40 vrhunskih sportaša.

“S ponosom mogu reći da se među vrhunskim sportašima koji su pripadnici Hrvatske vojske nalazi pet sportaša koji se bave streljaštvom, te da je dvoje od njih danas proglašeno najboljim strijelcima u disciplini puške” rekao je ministar te poručio: “Izuzetno sam ponosan što kao ministar obrane mogu danas pripadnicima Hrvatske vojske, Snježani i Petru, uručiti priznanje za najbolje strijelce u disciplini puške. Želim vam da još puno godina budete u vrhunskoj formi i da za Hrvatsku i Hrvatsku vojsku osvojite još mnogo medalja!”

Ministar Banožić svim nagrađenim sportašima i trenerima poželio je puno uspjeha u karijerama, osvrnuvši se i na Olimpijske igre u Tokiju koje bi se trebale održati sljedeće godine: “Svojim svakodnevnim predanim radom pokazujete da se svaki cilj može ostvariti. Iskoristite vrijeme koje je pred vama kako bi se što bolje pripremili za olimpijadu. Želim vam da postanete olimpijski pobjednici te da u Tokiju, vama u čast, a nama na ponos, zasvira Lijepa naša!”

 

 

U ime svih sportaša obratio se vrhunski sportaš i ugovorni pričuvnik Hrvatske vojske Petar Gorša koji je ovom prigodom čestitao svojim kolegama na uspješnoj natjecateljskoj sezoni, posebno zahvalivši Ministarstvu obrane i Hrvatskom olimpijskom odboru: “Bez potpore Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora u ovim teškim vremenima nama sportašima bilo bi puno teže ostvarivati naše natjecateljske ciljeve i pripremati se za sljedeću godinu koja nam je izuzetno bitna. To je olimpijska godina. U ime svojih kolega sportaša hvala vam!”

Svečanosti proglašenja najboljih sportaša nazočili su i potpredsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Zoran Čelić, posebni savjetnik Ministarstva turizma i sporta Josip Pavić predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Nikola Dragaš, Predstavnica Hrvatskog olimpijskog odbora Biserka Vrbek i pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Grada Zagreba Milan Pavelić.

Najboljim strijelcima proglašeni su: Snježana Pejčić (puška), Petar Gorša (puška), Matea Omazić (pištolj), Uroš Kačavenda (pištolj), Josip Glasnović (trap), Valentina Pereglin (samostrel) i Andrej Krstinić (samostrel).

U sklopu svečanosti dodijeljeni su i Ugovori o sufinanciranju nabave sportskog oružja streljačkim klubovima i društvima u Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

 

22

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30