Na konstituirajućoj sjednici Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti ministar Banožić imenovan članom Koordinacije.

 

 

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je 9. listopada 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu na konstituirajućoj i radnoj sjednici Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti na kojoj je imenovan članom Koordinacije.

Sjednicom Koordinacije je predsjedao potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ujedno predsjednik Koordinacije.

Zbog izmjena nadležnosti tijela državne uprave, nastalih temeljem novog Zakona o djelokrugu i ustrojstvu tijela državne vlasti, došlo je i do promjene sastava Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.

Sastav Koordinacije čine: potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja kao predsjednik Koordinacije, savjetnik za nacionalnu sigurnost Predsjednika Republike Hrvatske, potpredsjednici Vlade i ministri unutarnjih poslova i financija, obrane, vanjskih i europskih poslova, pravosuđa i uprave, mora, prometa i infrastrukture, gospodarstva i održivog razvoja te zdravstva, kao i glavni ravnatelj policije, načelnik Glavnog stožera OSRH, predstojnica Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, ravnatelji Sigurnosno-obavještajne i Vojne sigurnosno-obavještajne agencije te Zavoda za sigurnost informacijskih sustava. Uz navedene članove, a imajući u vidu nadležnosti Ministarstva poljoprivrede važne sa stajališta nacionalne sigurnosti, na prijedlog predsjednika Koordinacije odlučeno je da članica bude i ministrica poljoprivrede, kao i predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Na sjednici je istaknuto kako su sve sastavnice sustava domovinske sigurnosti učinkovito djelovale u odgovoru na epidemiju COVID-19 i posljedice potresa na području Zagreba. Razmatrano je stanje kibernetičke sigurnosti i sigurnosti informacija te su definirane obveze i dinamika izrade Godišnjeg plan rada Koordinacije za 2021. godinu.

 

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31